Spot Festival: Live-scenens status

Undertegnede deltager i debat på SPOT

Det er et emne der bliver diskuteret på mange forskellige planer for tiden. Læs, læs, læs og læs.

De har alle forskellige synsvinkler og indgangsvinkler på det, men i bund og grund omhandler de alle mere eller mindre det samme emne: krisen i livebranchen. Som jeg også har været inde på tidligere herinde. Det er efter min mening en meget interessant debat, som jeg følger meget tæt, idet jeg selv på en måde er en del af livebranchen og såsandelig ikke har tænkt mig at forlade den lige forløbig.

Derfor var det et/en yderst interessant seminar/paneldebat jeg deltog i på SPOT i sidste weekend (billedet). Musikparlamentet stod bag Hvad nu spillemand? som selvfølgelig bragte flere interessante synsvinkler på banen. Blandt andet blev der snakket en del om at diverse spillesteder i Danmark har så travlt med at udvide deres kapacitet, at de glemmer at gøre plads til vækstlaget, som netop ikke kræver så store scener, hvilket selvfølgelig er en stor skam. Men til det kunne jeg kommentere at vi gør noget ved her i Kolding, i og med at Godset som regionalt spillested har fået indarbejdet i deres seneste aftale med kunstrådets musikudvalg, at kunne lave koncerter ud af huset for de bands der endnu ikke kan fylde Godsets ellers så fine store lokale med plads til ca. 700 stående publikummer, så disse bands kan få lov til at spille i rammer der er mere passende til deres forløbige niveau. Til det blev der kommenteret at man måske hellere skulle koncentrere sig om at afprøve nye spændende og anderledes omgivelser at afvikle koncerter i fra gang til gang. For er de eksisterende spillesteder i Danmark efterhånden så institutionaliserede, at der bliver stillet for mange krav og at der er for mange udgifter til, at det efterhånden kan betale sig overhovedet at lave koncerter ? At kunne satse på alle de mindre navne indimellem de få store ?

Jesper Bay som jeg har linket til ovenfor, er inde på at der skal nedsættes en gruppe der undersøger livescenen til bunds, så der kan findes nogle konkrete løsninger, til livescenens nuværende problemer. Men jeg tror ikke på at det alene kan gøre det…for som det også blev nævnt mange gange på debatten til SPOT, har vi at gøre med et ‘mangehovedet uhyre’, da der er mange instanser og sider af sagen, der skal tages hensyn til hele tiden. Sagt på en mindre billedlig måde, det er en kompliceret sag, ligesom med så mange andre ting i musikbranchen. Men det er der heller ikke noget at sige til, da vi jo har at gøre med ‘åbne værker’ for at citere Umberto Eco, der i et essay fra 1962 forsøger at finde et konkret svar på hvordan man eksempelvis sætter et stykke musik – ‘det åbne værk’ eller det uhåndgribelige so to say – i bås.

Anyways, ligesom Umberto Eco, har jeg heller ikke noget endegyldigt svar på denne debat, men det var heller ikke meningen med indlægget, som blot skulle gøre opmærksom på nogle af debattens mange aktører. Det var meget grænseoverskridende at rejse mig op og få sagt min mening til debatten på SPOT, men det gav god feedback og er helt klart nok ikke sidste gang man har hørt min røst til sådanne debatter. Især ikke i denne debat!

Reklamer

9 Responses to Spot Festival: Live-scenens status

 1. attermann siger:

  Hej Rikke

  Tak for opfølgningen på vores debat på Spot! – Der er rigtig fedt at du fik så meget ud af det.

  Jeg har linket til dette fine blog-indlæg i kommentarfeltet til artiklen på vores hjemmeside: http://www.bandbase.dk/Blog/Branchen/39140/Musikparlamentet-paa-Spot-Festival-Hvad-nu-spillemand/

  Vh
  Torben Eik // musikparlmentet

 2. Jan Sørensen siger:

  Kære Blaa Vinyl.

  Jeg har klikket lidt rundt på Jeres blog og synes den ser god ud. Så jeg har tilføjet den til listen over gode danske musikblogs på min egen blog: http://docnoiz.com

  Jeg håber I kunne have lyst til at linke tilbage til min, så vi kan få oparbejdet en rigtig god musikblogosfære i DK.

  Med venlig hilsen

  Jan Sørensen alias DocNoiz

  • Rikke siger:

   Hej Jan,

   Det går nok. Tak for rosen, det varmer altid at få skulderklap, så man får lyst til at fortsætte og måske endda evt. udvide det man har gang i. Vi har også linket til din side, som vi nok skal kaste et nærmere blik på når eksamensræset har lagt sig igen.

   /Rikke

 3. Jan Sørensen siger:

  PS: Beklager at jeg skrev det som en kommentar til et indlæg – kunne bare ik finde kontakt info nogen steder 🙂

 4. teik siger:

  Jeg har gjort det sammen på min blog http://organgrinder.dk (Jan: Jeg har også langt om længe tilføjet docnoiz – beklager at det har taget ps lang tid)

  Go blogging!

 5. anette siger:

  hey! god blog her som jeg lige fandt tilfældigt! og dejligt layout! det lyder også rætti interessant med din eksamensopgave, held og lykke med den. anette /earcandy.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: